Året 2019 gjorde jag en insättning på ca 100 000 kronor och investerade hela summan i utdelningsaktier. Sedan dess har jag tjänat flera tusen kronor på aktieutdelningar och lejonparten av dem har jag återinvesterat i nya utdelningsaktier för att få en så kallad ränta på ränta effekt.

Mitt mål är att tjäna så mycket pengar som möjligt på aktieutdelningar och i framtiden om kanske 10 år kunna göra någon typ av ”FIRE” och kanske gå ned i arbetstid på mitt jobb. Denna blogg är ett ekonomiskt experiment för att se hur mycket pengar som är möjligt att tjäna på aktieutdelningar på aktiemarknaden/börsen. Jag planerar att vara så transparent som möjligt och publicera min portfölj och mina aktieköp. Välkommen att hänga med på utdelningsresan! Jag tar gärna emot tips och feedback. Jag hoppas att flera aktieutdelnings investerare hitta till den blogg så att vi tillsammans kan bli rika på utdelningar.

Enkelt att spara i utdelningar och tjäna pengar

Vi lever ju i en tidsålder nu när det aldrig varit enklare att tjäna pengar på aktieutdelningar. Att spara och investera har förenklats. Förr behövde man vara insatt i det ekonomiska språket och man köpte aktier på ett krångligt sätt via sin bank eller aktiemäklare. Men nu finns det en uppsjö med nätmäklare, appar, och bloggar som man kan ta hjälp av för att investera i utdelningsaktier.

Det fina med aktieutdelningar är att det inte finns något ”tak” på hur mycket man kan tjäna.

Om du till exempel väljer att investera i en aktie som ger 3% i direkt avkastning i utdelning med 1000 kronor kommer du efter ett år ha tjänat 1030 kr innan skatt, investerar du 10 000 har du 10 300 kr, 100 000 blir 103 000 kr etc.

Självklart är det inte riskfritt att investera i aktier, man kan också förlora pengar och det gäller att tänka långsiktigt och vara redo att behålla aktierna i flera år i framtiden för att samla på sig utdelningarna. Om något är för bra för att vara sant är det oftast så, men de flesta som håller på med utdelningsaktier tjänar pengar på det varje år och det är ett enkelt sätt att tjäna extra pengar, dessutom blir det mer och mer när ränta på ränta effekten kickar igång!

Av admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *