Följ med på resan – Inkomster via utdelningar varje månad!

Välkommen! Denna blogg har inte uppdaterats på lång tid. Men nu är det dags för förändring och min målsättning är att uppdaterat denna blogg några gånger per månad!

Vi är nu inne i december och det är bara några veckor kvar på utdelnings året 2023. Jag använder aktiemäklaren Avanza som har en riktig bra funktion som på ett pedagogiskt sätt visar per månad och år hur mycket aktieutdelning jag tjänar detta år.

Resultatet

Detta blev årets resultat: 4178 kronor

Om man delar utdelning per månad i snitt: 348,1 kr

Om man delar utdelning per dag i snitt 11,44kr

Tar lång tid – Tålamod behövs

Staplarna representerar aktieutdelningar som växer varje år när de återinvesteras!

Utdelningsaktier är bland de enklaste sätten som jag känner till att tjäna pengar passivt utan större arbetsinsats! Det kan blir en bra extra inkomst källa och riktigt trevligt att få utdelningar utbetalda i kontanter varje månad hos sin aktiemäklare

Det går snabbt att komma igång få aktie utdelningar. Det är bara att skapa ett konto och köpa utdelningsaktier och sedan vänta in den härliga utdelningen! Men det krävs tålamod och det tar lång tid att varje månad spara i aktieportföljen tills det blivit en stor summa för att det ska bli några pengar att ta tala om! Utdelnings aktier get för det mesta några procent i direkt avkastning i utdelningen per. Det blir inge större pengar om ens aktieportfölj för än aktieportföljen är värd några hundratusen kronor

Det är också viktigt att man återinvesterar utdelningen i nya utdelningsaktier när man får sin utdelning, på detta sätt växer sig summan i aktieportföljen större och så även utdelningarna!

Exempel om man vill tjäna 1000 kr per månad i aktieutdelningar

För att få aktieutdelningar på ca 1000 kr per månad i snitt behöver man ca 245 000 kronor i utdelningsaktieportföljen, då räknar jag på att med sin aktier har en direktavkastning på totalt 5% som är ganska rimligt att få så länge man också har preferens aktier i sin portfölj som brukar ha hög direkt avkastning. Preferens aktien ”Heimstaden Pref” har i nuläget 14,3% direktavkastning enligt börsdata.se.

Häng med på miljonärsresan!

Jag planerar spara i utdelningsaktier till jag är miljonär! Tanken med denna blogg är att du kan starta din egen utdelningsmiljonärs-resa precis som jag. Här kommer det komma blogg inlägg om utdelningsaktier och vilka aktier jag själv har i min egna portfölj samt hur mycket pengar jag tjänat på min portfölj från starten 2019! Nu kör vi! God utdelning på er!

Av admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *